Lahden viiniseura - osa maailman suurinta viiniseura Munskänkarna

Koulutus

Tiedonjano tahtoo kasvaa harrastuksen edetessä ja viinien maailma tarjoaa lähes loputtoman pohjan tietämyksen ja jopa yleissivistyksen lisäämiseksi. Lahden Munskänkarna järjestää jäsenilleen eritasoisia kursseja viinitietämyksen syventämiseksi:

• Taso 1 Koulutus keskittyy maistamisen tekniikkaan, opit tunnistamaan viinien erilaisia ominaisuuksia kuten hapot, tanniinit, nuoren ja kehittyneen viinin eroja. Maistelukokeessa osaat tunnistaa ja kuvailla valko- ja punaviinien laadullisia eroavaisuuksia. Teoriaosuudessa käsitellään esimerkiksi viinin historiaa, viljelyä, maaperän ja ilmaston vaikutusta viinin ominaisuuksiin, opit myös tunnistamaan Euroopan tärkeimmät viinialueet.
  • Rypälekurssi Kurssilla paneudutaan jo hieman syvemmin viinin valmistukseen ja eri rypälelajikkeiden vaikutukseen. Teoriakokeen lisäksi suoritetaan maistelukoe, jossa tulee tunnistaa sokkona kolme punaista ja kolme valkoista perusrypälettä ( Cabernet Savignon, Syrah, Pinot Noir ja Savignon Blanc, Riesling, Chardonnay ).
  • Taso 2 Tämä kurssiosuus vaatii joko taso 1 tai rypälekurssin hyväksytyn suorituksen. Tällä kurssilla syvennytään yksityiskohtaisemmin maistelutaitoihin, viinialueisiin ja viljelyyn.

Viiniseurailu on rentoa ja mukavaa ajanvietettä yhteisen kiinnostuksen aiheen ympärillä!